Šta smo radili i šta budemo radili danas
+4
gilan
Admin
Bobić
pitijacro
8 posters
Stranica 17 / 20.
Stranica 17 / 20. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20
Re: Šta smo radili i šta budemo radili danas
Ajme.........veli meni jutros muž, danas se bude dobio certifikat, to predstavnik tržnice i županije dođu kući na uvid vrste i obima proizvodnje i na temelju toga dobivamo svake godine novi koji svaki dan izvjesimo kupcima pod nos da se zabavljaju čitajuči ispred klupe. I došao direktor malo prije deset do mene, veli, odi, vrijeme je - a imamo mi tamo onda i kolača i pića, bile i pice danas - na dodjelu. Skupilo se nas dvadesetak, a dožupan Perhoč nam je certifikate udjeljivao - direktor prozove, dožupan pruži ruku i udjeli. I gledam ja - ide to svojim tokom - ime i prezime, pružena ruka, izvolite, hvala i gotovo. I tako prođe njh petnaestak i ja došla na red - isto tako - ruka, izvolite, hvala, ja odstupim dva, tri koraka i velim - a kaj, puse se ne dijele? A pogleda me Perhoč, zbunjeno, onda se snašo, veli, pa može, evo - i dođe i izmjenimo dvije cmokalice zvučne......a vele mi ove moje banditkinje kasnije, a ti si dobila a mi? A velim im ja - a što niste tražile retroaktivno? Nesnalažlijve su........a jesmo se smijale do odlaska doma poslije.......
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Od jutros Tomica i ja na nogama,,,
poaatomizirali pola pa odustali radi vjetra,,,
puse ko da nevolju ima, ali neka sje*at cemo mi to pred mrak,,,
Do sad maloprije se unistavala trava i korov, lickam ih ko mladu za vjencanje,,,
rastuzuje samo cinjenica da ce se ove godine jako malo plodova sakupiti,,,
a bijase planovi veeeeliki,,,
ccc,,,
poaatomizirali pola pa odustali radi vjetra,,,
puse ko da nevolju ima, ali neka sje*at cemo mi to pred mrak,,,
Do sad maloprije se unistavala trava i korov, lickam ih ko mladu za vjencanje,,,
rastuzuje samo cinjenica da ce se ove godine jako malo plodova sakupiti,,,
a bijase planovi veeeeliki,,,
ccc,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Ako Bog da,,,
Rekli bi neki iz mase "za probrano drustvo uvijek"
Nije valjda da bi ti jadnu majku rijesio zemlje i sebi dao jos jednu obavezu,,,
vjeruj mi isplatljivije bi bilo od krumpera,,,
Rekli bi neki iz mase "za probrano drustvo uvijek"
Nije valjda da bi ti jadnu majku rijesio zemlje i sebi dao jos jednu obavezu,,,
vjeruj mi isplatljivije bi bilo od krumpera,,,
Bobić- legionar
Odoh u oazu mira (citaj Kriznica) zaraditi za koricu kruha,,,
i to kod sefice porezne uprave, njoj sigurno necu ispisati racun,,,
i to kod sefice porezne uprave, njoj sigurno necu ispisati racun,,,
Bobić- legionar
Eto iza mene vikend vgoricama, dobro drustvo, odmor i tak to,,,
ponovilo se da Bog da,,,
ponovilo se da Bog da,,,
Bobić- legionar
Spincirala sam paprike danas, krastavcima lišće strgala. Sad kuhm ručak - pureče batke i juhicu, a susjedi sam dala sto kuna da mi očisti staze u plasteniku u paradajzu.
Paradajze inače beremo već na veliko, evo sam već utopila jedno tristo kila na petnaest i na dvadeset kuna - sutra ću cijenu sniziti na definitivnu petnaesticu, a možda i niže.
Paradajze inače beremo već na veliko, evo sam već utopila jedno tristo kila na petnaest i na dvadeset kuna - sutra ću cijenu sniziti na definitivnu petnaesticu, a možda i niže.
pitijacro- legionar
Odgledan film "Legenda o jeseni" u jednom dahu.
Izvanredno dobar, - jednostavno ga treba odgledati.
Izvanredno dobar, - jednostavno ga treba odgledati.
pitijacro- legionar
A ništ.
Samo sam lupala glavom o zid - ma figurativno samo.
I tak mi dođe danas jedna ženica na placu i pita pošto paprika. Dvanaest, velim ja, a ona - a jel može po deset, ja bih si kupila jednu kilu, ja bih to svaki dan jednu pojela, jel može po deset, jel može po deset, jel može.....onak ona to, da ti se srce slomi....mislim ja, ma sigurno penzijica mizerija, a želja velika......ma može velim ja, i uzmem vrećicu - ali ne, ona oće sama to nametati, i počne - jednu uzme, pogleda - ne valja, drugu - gleda, ne valja, treću, četvrtu, petu, sto petu....materemi, sve je prevrnula i jedva našla pet koje valjaju. A pet paprika kila . ma paprike sve ko san, bez greške - sve na hrpi.
I mislim si ja dok je ona to prevrtala, da joj reknem nešt, da prigovorim....ma neću, mislim, ak sam ispala idiot pa dala jeftinije nek budem idiot do kraja pa odšutim.
I odšutjela sam.
Samo sam lupala glavom o zid - ma figurativno samo.
I tak mi dođe danas jedna ženica na placu i pita pošto paprika. Dvanaest, velim ja, a ona - a jel može po deset, ja bih si kupila jednu kilu, ja bih to svaki dan jednu pojela, jel može po deset, jel može po deset, jel može.....onak ona to, da ti se srce slomi....mislim ja, ma sigurno penzijica mizerija, a želja velika......ma može velim ja, i uzmem vrećicu - ali ne, ona oće sama to nametati, i počne - jednu uzme, pogleda - ne valja, drugu - gleda, ne valja, treću, četvrtu, petu, sto petu....materemi, sve je prevrnula i jedva našla pet koje valjaju. A pet paprika kila . ma paprike sve ko san, bez greške - sve na hrpi.
I mislim si ja dok je ona to prevrtala, da joj reknem nešt, da prigovorim....ma neću, mislim, ak sam ispala idiot pa dala jeftinije nek budem idiot do kraja pa odšutim.
I odšutjela sam.
pitijacro- legionar
Upravo popričala sa djecom preko skajpa....ova mala je porasla ko gljiva, i svaki put joj moram pred kameru staviti ket, i uvijek pita i za fiš.....eh, koji je to razgovor - mi na kroatiš pitamo, ona na eglliš odgovara.....i komično, i tragikomično.......ajd pa barem ona nas razumije, a tata nam prevodi šta ona govori. Bude se to poprvilo kada malo poraste i shvati da mi engleski ne razumijemo.
Velika ima školski raspust, i malo smo raspredale o dojmovima o novoj školi i novim nastavnicima.
Veseli me, za desetak dana će doći na tjedan dana opet kući, na krstitke kumčeta - konačno se i unučinom kumovima osmijehnula sreća - nakon desetak godina bezuspješnih pokušaja dobivanja vlastitog djeteta dobili su na posvojenje prekrasnu dvogodišnju curicu. Veseli me i njihova radost, dobri su to ljudi, a život prema njima tako nepravedan....evo, pa im ipak izišao u susret barem ovako. Zavrijedili su.
Velika ima školski raspust, i malo smo raspredale o dojmovima o novoj školi i novim nastavnicima.
Veseli me, za desetak dana će doći na tjedan dana opet kući, na krstitke kumčeta - konačno se i unučinom kumovima osmijehnula sreća - nakon desetak godina bezuspješnih pokušaja dobivanja vlastitog djeteta dobili su na posvojenje prekrasnu dvogodišnju curicu. Veseli me i njihova radost, dobri su to ljudi, a život prema njima tako nepravedan....evo, pa im ipak izišao u susret barem ovako. Zavrijedili su.
pitijacro- legionar
Je da a s druge strane pak ima i onih koje nesmiju muske gace ni pogledati i vec su trudne,,,
Pas mater i kapitaliznu [You must be registered and logged in to see this image.]
Kako bi reko Oliver "vec dva put sam umra" ali ne radi nje nego posla radi,,,
[You must be registered and logged in to see this image.]
Pas mater i kapitaliznu [You must be registered and logged in to see this image.]
Kako bi reko Oliver "vec dva put sam umra" ali ne radi nje nego posla radi,,,
Bobić- legionar
Nisam danas nego jučer, ali to je sve tu negdje, jel....na Poljoprivrednom forumu sam prijavila dva muhačeva posta moderaturi kaj ga kazne.
Dobra sam, a?
Dobra sam, a?
pitijacro- legionar
Smrzla mi se ritica danas na placu, i prstiči i kosa.
pitijacro- legionar
Popričala sa djecom maločas, mala unuka je porasla, cijela cura je već, otplesala je račke.
Velika ima krasnu svjedođbu - završila prva četvrtina školske godine i dobila je svjedođbu - sve ocjene su joj 1- 1, 1-2, 2-2 - svi smo ponosni na nju, a ona se samo smiješka.
Gledam je sa povezanom kosom, sada jako sliči meni kad sam bila mlađa, ali me visinom već premašila za tri centimetara.
U utorak će trebati otići na aerodrom po njih, sletjeti će oko dva popodne, veli sin, već su spakirani.
Veselim se susretu.
Velika ima krasnu svjedođbu - završila prva četvrtina školske godine i dobila je svjedođbu - sve ocjene su joj 1- 1, 1-2, 2-2 - svi smo ponosni na nju, a ona se samo smiješka.
Gledam je sa povezanom kosom, sada jako sliči meni kad sam bila mlađa, ali me visinom već premašila za tri centimetara.
U utorak će trebati otići na aerodrom po njih, sletjeti će oko dva popodne, veli sin, već su spakirani.
Veselim se susretu.
pitijacro- legionar
Evo napokon, danas poceli sa vađenjem sadnica koje smo cijelu godinu timarili, je da se nismo bas lomili i sad me radi silne gnojovke jebe trava koja je bujala ko blesava,,,
ali sve su to slatke muke jer kad sve to jednom dođe na naplatu smjesak ide od uha do uha,,,
ludo ovo neko vrijeme nikako pravi mraz da udari pa da spadne sav list nego drzi se jos i to dobrano na nekim sadnicama,,,
no ovi sto bi sadili navalili ko da su sadnice đabaluk a ja [You must be registered and logged in to see this image.]
ali sve su to slatke muke jer kad sve to jednom dođe na naplatu smjesak ide od uha do uha,,,
ludo ovo neko vrijeme nikako pravi mraz da udari pa da spadne sav list nego drzi se jos i to dobrano na nekim sadnicama,,,
no ovi sto bi sadili navalili ko da su sadnice đabaluk a ja [You must be registered and logged in to see this image.]
Bobić- legionar
Ajd prodaj nešto, tako da imaš za platiti kapučino kad budem išla u Viroviticu.
Sutra ću se na placu smrznuti. Predviđaju 5 stupnjeva i sjeverac.
Ak mi bude zima, skupim se i klisnem doma. Zebu mi prstiči, nos i stopala. To me jako smeta.
Možda da stavim natpis - izvaži i baci novac u kasicu.......a ja odem k Coliju.......kaj, vaga sama izračuna.
Sutra ću se na placu smrznuti. Predviđaju 5 stupnjeva i sjeverac.
Ak mi bude zima, skupim se i klisnem doma. Zebu mi prstiči, nos i stopala. To me jako smeta.
Možda da stavim natpis - izvaži i baci novac u kasicu.......a ja odem k Coliju.......kaj, vaga sama izračuna.
pitijacro- legionar
E vidis bas to me zanimalo u vezi tih vagi digitalnih, gdi se to more i po kojoj cijeni nabaviti,,,
ako bi isel u prodaju na kucnom pragu pretpostavljam da bi trebala biti i bazdarena,,,
to su bazdarene pri kupnji ili te oderu jos i nakon toga???
ako bi isel u prodaju na kucnom pragu pretpostavljam da bi trebala biti i bazdarena,,,
to su bazdarene pri kupnji ili te oderu jos i nakon toga???
Bobić- legionar
Moja je kupljena tu kod mene u gradu, kod Vukovića, ima jedno tri godine, 1550 kn, važe do 30 kg, baždarana, vrijedi dvije godine.
A gle, to baždarenje, koji je to lopovluk - u servisu za baždarenje plačaš oko 400 kuna, a ako je odneseš u Zg u Zavod za mjerne jedinice - ne znam kako se to točno zove, ali ak ti treba budem se ili sjetila ili potražila - tamo to košta pedesetak kuna. Gledala sam im cjenik. Ovaj bedak lopovski veli da to kod njega košta tolko zato što on napravi servis na njoj - a tko ga servis traži?
Navodno da i on tamo nosi vage na baždarenje.
No, ima jedna caka sada tu - provjeru je li vaga baždarena više Carina niti bilo koja inspekcija osim ove iz Zavoda nemaju pravo kontrolirati.
A hoće li oni izlaziti na teren -do sada nisu - čisto sumnjam, postoje samo tri - četiri Zavoda u HR - Zg, Osijek i Rijeka ili Split ak se ne varam.
Tako da ako ideš nešto u Zg, usput možeš to riješiti za male novce. Ja imam dvije, da samo zato odem, bilo bi ok.
A gle, to baždarenje, koji je to lopovluk - u servisu za baždarenje plačaš oko 400 kuna, a ako je odneseš u Zg u Zavod za mjerne jedinice - ne znam kako se to točno zove, ali ak ti treba budem se ili sjetila ili potražila - tamo to košta pedesetak kuna. Gledala sam im cjenik. Ovaj bedak lopovski veli da to kod njega košta tolko zato što on napravi servis na njoj - a tko ga servis traži?
Navodno da i on tamo nosi vage na baždarenje.
No, ima jedna caka sada tu - provjeru je li vaga baždarena više Carina niti bilo koja inspekcija osim ove iz Zavoda nemaju pravo kontrolirati.
A hoće li oni izlaziti na teren -do sada nisu - čisto sumnjam, postoje samo tri - četiri Zavoda u HR - Zg, Osijek i Rijeka ili Split ak se ne varam.
Tako da ako ideš nešto u Zg, usput možeš to riješiti za male novce. Ja imam dvije, da samo zato odem, bilo bi ok.
pitijacro- legionar
Ma pitam za cijenu jer mi se nudi jedna za 400 novaca,,,
digitalna, svijetli u mraku i odmah izracunava i ukupni iznos cim uneses cijenu,,,
mislim da je receno da vaze do 300 kg
ovakvo nesto samo sto ima tri displeja za prikaz,,,
digitalna, svijetli u mraku i odmah izracunava i ukupni iznos cim uneses cijenu,,,
mislim da je receno da vaze do 300 kg
ovakvo nesto samo sto ima tri displeja za prikaz,,,
Bobić- legionar
Ovakvo nešto ti ja nudim za 300 novaca, važe 300 kila.
Ja imam dvije take, samo ova druga je manja - važe 150 kila.
Pošto je na mislim sa osobnom kilažom preći 150, ovu veću mogu utopiti tebi ili nekome.
Ono kaj moraš znati je da vage tog tipa nisu za baždarenje. Ali važu i male količine - kilu, dvije,u par grama točnost, pet ili više sto posto točno.
Ja imam dvije take, samo ova druga je manja - važe 150 kila.
Pošto je na mislim sa osobnom kilažom preći 150, ovu veću mogu utopiti tebi ili nekome.
Ono kaj moraš znati je da vage tog tipa nisu za baždarenje. Ali važu i male količine - kilu, dvije,u par grama točnost, pet ili više sto posto točno.
pitijacro- legionar
Znaci te velike nemaju bas neku preciznost i zato su tako jeftinije,,,
hmmm,,,
nedavno sam uzeo neko kinesko govno od vage i moram priznati da zacuđuje preciznoscu tj. i desetke puta pokazuje istu gramazu, reagira na svaki gram promjene,,,
sad nakon prekonekoliko prodanih kila ljesnjaka vec se isplatila pa sam brze-bolje uzel jos jednu da usparam jos vise,,,
ma ne da usparam vec ce mi ta ici vgorice da otrove, pardon, zastitna sredstva mjerim njome,,,
30 novaca naskih, ko bi reko, jos i dvije baterijice dobijes s njom,,,
da sam sam kupoval mozda bi i onu mladu kineskinju na veleprodaji dobil uz nju,,,
hmmm,,,
nedavno sam uzeo neko kinesko govno od vage i moram priznati da zacuđuje preciznoscu tj. i desetke puta pokazuje istu gramazu, reagira na svaki gram promjene,,,
sad nakon prekonekoliko prodanih kila ljesnjaka vec se isplatila pa sam brze-bolje uzel jos jednu da usparam jos vise,,,
ma ne da usparam vec ce mi ta ici vgorice da otrove, pardon, zastitna sredstva mjerim njome,,,
30 novaca naskih, ko bi reko, jos i dvije baterijice dobijes s njom,,,
da sam sam kupoval mozda bi i onu mladu kineskinju na veleprodaji dobil uz nju,,,
Bobić- legionar
Velike su osjetljive na nekoliko grama, male, do trideset kila - na gram.
Moja od trideset kila tako važe, a računa na pet lipa.
Ima i ja tu malu do trideset kila, ali drugačiju, veću, četvrtastu, jel kineska ili ne, ne sjećam se, ili dvije imam takve - dobre su , ali od baždarenja isto ništa.
Jednu za baždarenje sam platila oko dvije i pol tisuće, jednu tisuću petsto, a kineskinji se cijene ne sjećam.
Ta na slici je dobra za pesticide, al meni za na klupi nije. To si uzmi, pa dok traje, traje........
Ja radim sa ovakvom - [You must be registered and logged in to see this image.]
nešto slično.....
Moja od trideset kila tako važe, a računa na pet lipa.
Ima i ja tu malu do trideset kila, ali drugačiju, veću, četvrtastu, jel kineska ili ne, ne sjećam se, ili dvije imam takve - dobre su , ali od baždarenja isto ništa.
Jednu za baždarenje sam platila oko dvije i pol tisuće, jednu tisuću petsto, a kineskinji se cijene ne sjećam.
Ta na slici je dobra za pesticide, al meni za na klupi nije. To si uzmi, pa dok traje, traje........
Ja radim sa ovakvom - [You must be registered and logged in to see this image.]
nešto slično.....
pitijacro- legionar
Ako se odlucim za prodaju na kucnom pragu morat cu nesto u svezi toga poduzeti,,,
ove godine za to nemam vremena ali vec sljedece hmmm, dalo bi se o tome,,,
nz. vidjet cu sto li ce vrijeme donijeti,,,
ove godine za to nemam vremena ali vec sljedece hmmm, dalo bi se o tome,,,
nz. vidjet cu sto li ce vrijeme donijeti,,,
Bobić- legionar
Evo kako se cini i posljednje kolicine ljesnjaka otici ce iduci tjedan,,
neznam jesam li igdje spomenuo, iako samo od strane mraza bio potucen gotovo do nogu (citaj barem 80%) ostatak je platio i vise nego li sam se nadao,,,
cijena zadovoljavajuca a ja [You must be registered and logged in to see this image.]
neznam jesam li igdje spomenuo, iako samo od strane mraza bio potucen gotovo do nogu (citaj barem 80%) ostatak je platio i vise nego li sam se nadao,,,
cijena zadovoljavajuca a ja [You must be registered and logged in to see this image.]
Bobić- legionar
Stranica 17 / 20. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18, 19, 20
Similar topics
» Kaj se sluša(lo) danas...
» danas slušam vjesti
» Šta se danas kuhalo i šta će se sutra,ideje,predlozi..
» danas slušam vjesti
» Šta se danas kuhalo i šta će se sutra,ideje,predlozi..
Stranica 17 / 20.