krumpir
+12
Admin
Bobić
mtd001
zoki
2 UglliDriver
Imbra
prkanjac
ilegalac
Ti ga na
jeffy
mario
muhanicar
16 posters
Stranica 8 / 33.
Stranica 8 / 33. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 20 ... 33
Re: krumpir
Sve ovisi kak ti je žena raspoložena.Znaš da taj posel više ne možeš sam odraditi.Ipak je to previše za jednog,a i nije taki gušt,jel?
Ne znam šta si na gastronomiji napisal,ne mogu gore tako dugo dok se ne počne pisati slijedeča stranica.
Ne znam šta si na gastronomiji napisal,ne mogu gore tako dugo dok se ne počne pisati slijedeča stranica.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Još uvjek sam spreman dokazati da mogu pokušati, pa makar se usro.pitijacro je napisao/la:Sve ovisi kak ti je žena raspoložena.Znaš da taj posel više ne možeš sam odraditi.Ipak je to previše za jednog,a i nije taki gušt,jel?
Kaj piše u gastronomiji nek ti Admin prevede, ja neču [You must be registered and logged in to see this image.]
muhanicar- legionar
- Broj postova : 3300
Ma vidiš da ga nema,a i nebih ga molila,znaš da me on ne voli.
Ajd mi linkaj na pp.Sve.
Ma da,pokušati se uvijek može,a i naći opravdanje za neuspjeh.
Ajd mi linkaj na pp.Sve.
Ma da,pokušati se uvijek može,a i naći opravdanje za neuspjeh.
pitijacro- legionar
Sad bez zafrkancije.
Jel je došlo vrijeme da se nakon ovih kiša krene?
Jel je došlo vrijeme da se nakon ovih kiša krene?
muhanicar- legionar
Molim da se malo pojasni postupak oko pospremanja istog.pitijacro je napisao/la:je
Ja vadim i ostavljam na hladnom betonu par dana da se malo klimatizira, nakon toga sortiranje, u gajbice i u podrum koji ima zemljano dno.
Stavljam ga na palete u gajbicama i ako počne (a večinom počne) klijati, potrgam klice.
Jel to u redu ili????
muhanicar- legionar
Naravno, da ne zaboravimo obečane slike čiji je veči
muhanicar- legionar
Ja bi više mjeril debljinu ..veličina je fizikalni pojam ali pitija ne kuži fiziku .
Sad sam se prisjetil .
Govori Rudarica .
More biti kvragu dugi , samo nek je debeli
Sad sam se prisjetil .
Govori Rudarica .
More biti kvragu dugi , samo nek je debeli
Ja sam mislil da bumo vagali, ali ona lija Pipi bu sigurno štiklom stisnula malo
muhanicar- legionar
Ma je muhaničar,u redu je kako radiš,i ti znaš da je u redu.
Mučila mene fizika od školskih dana,nju treba shvatiti,to se nemože samo napamet naučiti,badava se uopće i mučiti dok ne shvatiš,a onda obično bude kasno.Školsko vrijeme prođe,ocjene loše,ostaju upisane i pobrisati se ne mogu.Tako je to u životu.
Ne treba se bojati da ću nagaziti gdje netreba,ionako sada nosim natikače,a i noktiče sam porezala.Pa se osjećam bespomočno.
Mučila mene fizika od školskih dana,nju treba shvatiti,to se nemože samo napamet naučiti,badava se uopće i mučiti dok ne shvatiš,a onda obično bude kasno.Školsko vrijeme prođe,ocjene loše,ostaju upisane i pobrisati se ne mogu.Tako je to u životu.
Ne treba se bojati da ću nagaziti gdje netreba,ionako sada nosim natikače,a i noktiče sam porezala.Pa se osjećam bespomočno.
pitijacro- legionar
muhanicar je napisao/la:Molim da se malo pojasni postupak oko pospremanja istog.pitijacro je napisao/la:je
Ja vadim i ostavljam na hladnom betonu par dana da se malo klimatizira, nakon toga sortiranje, u gajbice i u podrum koji ima zemljano dno.
Stavljam ga na palete u gajbicama i ako počne (a večinom počne) klijati, potrgam klice.
Jel to u redu ili????
Ajd da ti reknem ipak,jer ne reknem li biće mi kasnije žao,to pospremanje krumpira bi ipak trebalo ići malo drugačije.
Nema ga potrebe prosušivati,aklimatizirati poslije vađenja,probrati naravno da jer treba misliti i na reprodukciju za slijedeću sezonu ili iskorištavanje sitne kalibraže za druge svrhe.Spremanje u gajbice je isto nepotrebno iako shvačam praktičnu stranu,ali je u neku ruku i štetno jer se krumpir na taj način lakše isušuje,brže gubi vlagu i skloniji je dehidraciji.Nema mogučnosti napraviti si mikroklimu kojom se dulje vremena odupire procesu stvaranja klica.A i povečana je mogučnost utjecaja svijetla koje uzrokuje stvarane zelenog sloja ispod kore koji je zaista štetan za zdravlje.Jedino ako se odlučiš pokriti ga nečim nepropusnim za svijetlo možeš to izbječi,ali onda se ispod povečava temperatura što opet dovodi do bržeg proklijavanja.
Klice nije problem skidati ali se svakim ponovnim rastom kvaliteta gomolja smanjuje,a na mjestu porasta se javljaju spojevi u povišenoj koncentraciji koji produciraju klicu i koji su isto štetni za zdravlje,a sam porast klice izaziva dehidraciju gomolja.Ilitiga smanjuje kvalitetu.Pa na kraju ispada da je bolje i zdravije krumpir koji se sprema za zimsku upotrebu zaštititi nekim inhibitorom-imaš Neostop ili Tuberajt-na sto kila ide sto grama,karenca nekih trideset ili četerdeset dana,iako se svi grozimo kemije.
Mogla sam valjda samo kratko ti reći-krumpir na hrpu,ne u gajbe,posipati ga protiv klijanja,zaštititi protiv svjetlosti ili stavljanjem nepropusnih za svijetlo zastora na prozore ,ili u prostoriju gdje nema prozora,hladnu,naravno,i to je to.I da,zemljani pod je dobar,i ja ga imam po cijelim podrumima.
pitijacro- legionar
Znači skoro sve uvjete imam.
Hladna (ukopana u zemlju) mračna i suha prostorija sa zemljanjim podom.
Još samo da pitam. Znači bilo bi bolje da je na podu, a ne na paletama?
Hladna (ukopana u zemlju) mračna i suha prostorija sa zemljanjim podom.
Još samo da pitam. Znači bilo bi bolje da je na podu, a ne na paletama?
muhanicar- legionar
Može biti na paletama jer će onaj na zemlji početi ranije puštati klice pošto će imati kontakt sa vlagom ako je zemlja vlažna.a i ne mora.-Moj je direktno na zemlji,iako bi bilo bolje da je na paletama obzirom da naše hrpe teže po dvadesetak tona.Palete omogučuju strujanje zraka i rashlađivanje jer se u sredini uvijek temperatura povisuje obzirom da gomolji "dišu",a i kondenzira se vlaga koja lakše sa strujanjem izlazi.
Moj poljoprivredniče za koju godinicu budeš ti sve naučio ko i ja ali će nam kada budemo sve znali Linič i kompanija opaliti šamarčinu otjeravši nas u mirovinu.Na silu.I zamisli onda situaciju-sve znaš,a ne možeš iskoristiti znanje.
Moj poljoprivredniče za koju godinicu budeš ti sve naučio ko i ja ali će nam kada budemo sve znali Linič i kompanija opaliti šamarčinu otjeravši nas u mirovinu.Na silu.I zamisli onda situaciju-sve znaš,a ne možeš iskoristiti znanje.
pitijacro- legionar
Tu se kose dvije teorije
Zemljani pod ne dozvoli da se isušuje a istovremeno potiče klicanje , najbolje ga pojest
Zemljani pod ne dozvoli da se isušuje a istovremeno potiče klicanje , najbolje ga pojest
Ajmo mak na konac,jel. Baš tako kako je rečeno,a i fizičari i matematičari znaju zašto je to tako. :idea:
pitijacro- legionar
Evo malo vadili krumpir , krumpira je dosta ali nije debel ko svinja .
No kad uračunamo ono malo špeka od prošle jeseni nekako čemo prezimiri zimu
No kad uračunamo ono malo špeka od prošle jeseni nekako čemo prezimiri zimu
I šta sad,hoće li mi noge ostati u komadu ili da se bojim?Ili imaš kakvu blažu sankciju za mene?
Prije nego doneseš konačnu odluku,sjeti se da sam ja jedno vrlo milo i dago stvorenje,i nježno i krhko.
Eh,sad mi palo na pamet,danas ću cijeli dan biti na nogama,tak da ih iskoristim maksimalno ak mi ipak budu polomljene,jer polomiš li ih,budem prisiljena"da mi tabani više u nebo gledaju nego po zemlji hodaju."
Kada malo razmislim,ja sam ipak jedna velika zločka,čangrizava i zajedljiva,i ne zaslužujem milost.
Prije nego doneseš konačnu odluku,sjeti se da sam ja jedno vrlo milo i dago stvorenje,i nježno i krhko.
Eh,sad mi palo na pamet,danas ću cijeli dan biti na nogama,tak da ih iskoristim maksimalno ak mi ipak budu polomljene,jer polomiš li ih,budem prisiljena"da mi tabani više u nebo gledaju nego po zemlji hodaju."
Kada malo razmislim,ja sam ipak jedna velika zločka,čangrizava i zajedljiva,i ne zaslužujem milost.
pitijacro- legionar
umoran pa ni se nije dalo u detalje ( kao da sam sad odmorniji )
Dakle taj , jel tvoj , odnosno moj je relativno rano izgubio cimu pa je navalo drač .
Nakraju je ispalo tako da je tvoj , tj. moj bio u drači .
Drač je bitan u ovom objašnjenju jer je ispod drača bilo više vlage .
Vlaga nije dozvolila da otkopavamo tvoj tj. moj krumpir .
Žutog je bilo bezbroj komada u bezbroj veličina .
Da je bio svaki za 1 cm večeg promjera morao bi otvoriti OPG .
Onda samo iz znatiželje otvorili jamicu tvog , ma šerafcigar tvog ...nego mog .
E sad osim kaj je to bilo blatno krumpira ima ali ni taj nije velikoooog kalibra .
Kaj reči nego da smo jako zadovoljni , i da več stara pita jel si naručil za drugu godinu .
Bez obzira na sve reci jel reprodukcija ovog tvog , tj. mog moguča i kakvi bi bili očekivani rezultati?
Dakle taj , jel tvoj , odnosno moj je relativno rano izgubio cimu pa je navalo drač .
Nakraju je ispalo tako da je tvoj , tj. moj bio u drači .
Drač je bitan u ovom objašnjenju jer je ispod drača bilo više vlage .
Vlaga nije dozvolila da otkopavamo tvoj tj. moj krumpir .
Žutog je bilo bezbroj komada u bezbroj veličina .
Da je bio svaki za 1 cm večeg promjera morao bi otvoriti OPG .
Onda samo iz znatiželje otvorili jamicu tvog , ma šerafcigar tvog ...nego mog .
E sad osim kaj je to bilo blatno krumpira ima ali ni taj nije velikoooog kalibra .
Kaj reči nego da smo jako zadovoljni , i da več stara pita jel si naručil za drugu godinu .
Bez obzira na sve reci jel reprodukcija ovog tvog , tj. mog moguča i kakvi bi bili očekivani rezultati?
Zadnja promjena: Admin; pon ruj 02, 2013 9:52 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
Bogami,ti bi morao biti profesor na katedri.Nijhedan studoš ne bi od prve položil ispit,svi bi morali ići na drugi,a matere mi,i treći rok.Kako ti to lijepo znaš objasniti.Idem sada još jedno pet-šest put pročitam,možda mi i kaj sine.Ak ne bu pomoglo,budem probala odspavati-vele ljudi-jutro je pametnije od noći.
pitijacro- legionar
O reprodukciji mog ili tvog i mogućim efektima tek dok makneš onaj k...c.Da ti bude lakše,evo ću te lijepo,javno,zamoliti.Evo vidi- Lijepo.
pitijacro- legionar
Makni, makni, makni, napiši spolovilopitijacro je napisao/la:O reprodukciji mog ili tvog i mogućim efektima tek dok makneš onaj k...c.Da ti bude lakše,evo ću te lijepo,javno,zamoliti.Evo vidi- Lijepo.
muhanicar- legionar
Znaš šta Admin,sada sam ti tolko toga o krumpiru napisala da bi ti bilo sve jasno da si uspjel pročitati.Ali brus-sve je odjednom nestalo i više nisam mogla vratiti. A bilo ispisano bar tisuću slova.Bem mu život,već sam se smiješila u sebi koju bi facu imal dok bi ugledal onoliki post.I onda pljas-uzeo ga vrag.E,da sam znaš kolko mi je krivo,matere mi,da imam volje,sada bih sve isponova.Ali,nemam.I neću.Mogla sam ja to sve što je pisalo reći sa jednom riječju od dva slova.Mogu i sada.Ali,isto neću.Imaš pedeset posto šanse da pogodiš sam od prve.
pitijacro- legionar
Ma ja uvjek i uvjek ponavljam i nitko ne sluša kao ni ja o krumpiru .
Veči postovi se pišu u nekom text editiru za bedaj bože .
Dobra je praksa prije klika pošalji post kopirati sve napisano , tako je barem neka mala šansa da ne ode u vjetar .
Server ne dozvoli browseru da bude dugo " prikopčan" na njega jer je gužva .
I radi toga uvjek dugi postovi nestanu .
Veči postovi se pišu u nekom text editiru za bedaj bože .
Dobra je praksa prije klika pošalji post kopirati sve napisano , tako je barem neka mala šansa da ne ode u vjetar .
Server ne dozvoli browseru da bude dugo " prikopčan" na njega jer je gužva .
I radi toga uvjek dugi postovi nestanu .
Kak da pišem u text editoru kada mi braniš pisati velike postove.Pa mi onda uopće niti ne pada na pamet text editor.a zapravo mi niti ne treba jer ja niti nemam namjeru pisati velike postove.Problem nastane i postepeno raste kada počnem pisati.Imam namjeru napisati par riječi,a onda ta vražja slova samo počnu iskakati i lijepiti se po monitoru,i za čas se redovi nanižu-ma to ti je kriva moja lijeva polutka mozga-ili desna-gdje je centar za govor?,nisam ja,majke mi,evo,ja do svoje tridesete,ma jok,trideset i treće,uopće nisam pojma imala da puno pričam,sve dok mi jedan prijatelj nije rekao da je sa nekim pričao o meni,a ovaj nije znao o kome on to govori,pa mu čovijek stao objašnjavati.-znaš,ona mala plava,ma ona što puno priča.E,toga sam dana ja saznala da sam mala-znaš-stošezdesetjedanipol,i da puno pričam.Reko je on još nešto,nešto u vezi izgleda,sad,nećemo se hvaliti,ali to uopće niti nije trebao reći,toga sam ja bila svijesna i sama davno prije,pa otuda i od toga "davno prije"i potječe moja uobraženost,bahatost i ostale osobine kakve imaju osobe kao pšto sam ja.Tu sam isto sada mogla malo detaljnije neke stvari pojasniti i objasniti,ali onda bi to već pomalo prelazilo u hvalisavost,a ja hvalisavica jedna hvalisava nisam.Bar ne što se vanjštine tiče.A niti unutarnjih detalja.
A-uuuuuuuu,jel vidiš šta mi lijeva polutka radi,ili desna,moram provjeriti,ubit ću je načisto,samo niže,niže ta slova.....
A-uuuuuuuu,jel vidiš šta mi lijeva polutka radi,ili desna,moram provjeriti,ubit ću je načisto,samo niže,niže ta slova.....
pitijacro- legionar
Stranica 8 / 33. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 20 ... 33
Stranica 8 / 33.