krumpir
+12
Admin
Bobić
mtd001
zoki
2 UglliDriver
Imbra
prkanjac
ilegalac
Ti ga na
jeffy
mario
muhanicar
16 posters
Stranica 20 / 33.
Stranica 20 / 33. • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 26 ... 33
Re: krumpir
muhanicar je napisao/la:Ja sam tek jučer dobil krumpir.
Sadnja bude sad koji dan, a ovo kaj sam pročital je vrlo korisna informacija samo kaj bum se ja moral prigibati ili bu neko obul pet brojeva veče cipele. Kaj me briga, nek si petere čarape obuje i novina pod prste nagura.
Još me samo zanima kak duboko otprilike i kak na grobeke. Jasno mi je zakaj i kak posaditi, ali kak kasnije obrađivati?
A nemreš dubleje neg moreš....
Sedam, osam cm. Debeli do deset.
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
muhanicar je napisao/la:Ja sam tek jučer dobil krumpir.
Da sem ja znal da njega treba tak rijetko metati moj das auto nebi sel tak jako da imam osjecaj da mi se guzica po asfaltu slajsa,,,
dobro ajd sad idemo malo ozbiljnije, kaj nam je sad ciniti u nadolazecem vremenu?
rezimirajmo do sad ucinjeno,,,
jesenos je posipana kvalitetna kolicina agrokalai zajedno sa gnojivom zaorana,,,
daklem, pognojeno sa onim kaj od trnja ostalo, dakle majstori zekani su trnje jeli a bombonceke proizvodili samo za nas kalamper te je prilikom sadnje dodano jos 15-tice i to bi pretpostavljam trebalo biti to ili ako bude potrebno ce se intervenirati preko lista,,,
u nastavku cekamo da sav nikne kako bismo ga mogli poprckati sa onim teskim sredstvom, iako je moje lajt verzija,,,
radi one gamadi kaj tak lijepo ime nosi (citaj zlatice) idem prema opazanju,,,
ali zanima me kak i kad prckati da bi se sacuvala lisna masa a samim tim i gomolj?
inace radi se o 4 reda belarose, dva reda vinetua i ostala dva reda su pomjesani balatonska ruzica trezor i adora,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Ja mislim da je tebe zavaralo što su klice belarosi bile male.pa si mislio da će izać jedna dvije. jel....nebu tako.
Eh, budeš se potrudio kada se bude zatvarao sklop napraviti preventivnu zaštitu sa sistemikom vi preventivnim istodobno - ma imaš ona mala pakiranja od dvijesto grama, i bude to tebi dosta za dva puta vjerojatno. Ma sve ovisi od vremenskih prilika.Budemo pratili..
Ne brini, nebumo dozvolili da ga zeme vrag, a niti da se previše kemije troši.
Inače ti je uvijek bilje posaditi prerijetko nego pregusto, jer u rijeđem sklopu imaš krupnije gomolje i bolju prozračnost lisne mase.
Rane sorte, za vađenje mladoga krumpira se sade na 25 - ja sam u plasteniku - jesam li rekla već? - na 20, čak i manje, gdje su bili sitniji gomolji.Ali to se bude brzo vadilo, dok bude cijena viša i dok se mogu prodati sitni gomolji - znaš onu - količina, a ne kvaliteta.
Mirno spavaj, bude nekak.
Eh, budeš se potrudio kada se bude zatvarao sklop napraviti preventivnu zaštitu sa sistemikom vi preventivnim istodobno - ma imaš ona mala pakiranja od dvijesto grama, i bude to tebi dosta za dva puta vjerojatno. Ma sve ovisi od vremenskih prilika.Budemo pratili..
Ne brini, nebumo dozvolili da ga zeme vrag, a niti da se previše kemije troši.
Inače ti je uvijek bilje posaditi prerijetko nego pregusto, jer u rijeđem sklopu imaš krupnije gomolje i bolju prozračnost lisne mase.
Rane sorte, za vađenje mladoga krumpira se sade na 25 - ja sam u plasteniku - jesam li rekla već? - na 20, čak i manje, gdje su bili sitniji gomolji.Ali to se bude brzo vadilo, dok bude cijena viša i dok se mogu prodati sitni gomolji - znaš onu - količina, a ne kvaliteta.
Mirno spavaj, bude nekak.
pitijacro- legionar
A cuj pa nem' valjda zaje*al bas sve kaj se zaje*ati da,,,
Bobić- legionar
A gnojidba za kumper? Petnajstica zadovoljava? Slobodno samo h grabicu pod njega, ili je bolje pod frezu?
Imbra- Broj postova : 218
Bolje je pod frezu ako imaš dosta. Ofreza to ravnomjerno rasporedi i bude ga posvuda, ali i tamo gdje korijen neće moći do njega.Ako ti je finamncijaka frka i oćeš uštedjeti, a sadi ručno, bez sadilice, ko Bobič - onda bude to dobro samo u otvorene redove - samo rasiješ i po brazdama reda, ne samo po dnu jarka - tak se dok se bude red zatvarao to malo izmješa sa ze,ljom, i bude dobnro. A trebaš puno manje gnojiva. dilo bi dobro da je neka formulacija sa više kalija - 7/20/30, ali onda moraš dodati još dosta kana,bolje ureje zbog produženog djelovanja, jer ga u tome ima premalo. Ili se napravi dušična prihrana prije nagrtanja redova KAN-om.
pitijacro- legionar
Ma nemam ja toga celu njivu, ja to h vrtu posadim, kojih petnajst redi po kakvih deset metri...Ja sam mislil po celom vrtu posejati vrecu umeta, a tuj ima svega, pa sam mislil da bi petnajstica bila kao najuniverzalnija... A velis pre ogrinjanja bi mu bilo dobro hititi malo kana?
Imbra- Broj postova : 218
Samo ti tako napravi, bude dobro,
Ma da, prije ogrtanja malo KAN-a, u prvoj fazi rasta biljka treba puno dušika, kasnije kod nalijevanja gomolja ga treba manje, ali ga ipak treba, tako da ako ga dodaš bude pomoglo da bolje rodi.
Ma da, prije ogrtanja malo KAN-a, u prvoj fazi rasta biljka treba puno dušika, kasnije kod nalijevanja gomolja ga treba manje, ali ga ipak treba, tako da ako ga dodaš bude pomoglo da bolje rodi.
pitijacro- legionar
Ovak se rade presadnice paradajza iz zaperaka -
[You must be registered and logged in to see this image.]" />
a ovak to izgleda nakon što se ukorijeni -
[img][You must be registered and logged in to see this link.][/img]
salata - sedamdeset deka glavica - ima i manjih, ali budu narasle, budu...
paradajzi, počeli su se prevrtati, nešto sam počela vezati...
I, hoću li ja svoga prije vaditi neg vi svog turite u zemljicu?
Iako, kolko je loše vrijeme, ništ mu ne fali u gajbicama.
Bobić, kupi agro foliju, uloži tristotinjak kuna, i pokriij krumpire. Nebudu ti smrzli ak niknu i bude mraza.
a ovak to izgleda nakon što se ukorijeni -
[img][You must be registered and logged in to see this link.][/img]
salata - sedamdeset deka glavica - ima i manjih, ali budu narasle, budu...
paradajzi, počeli su se prevrtati, nešto sam počela vezati...
I, hoću li ja svoga prije vaditi neg vi svog turite u zemljicu?
Iako, kolko je loše vrijeme, ništ mu ne fali u gajbicama.
Bobić, kupi agro foliju, uloži tristotinjak kuna, i pokriij krumpire. Nebudu ti smrzli ak niknu i bude mraza.
pitijacro- legionar
To hormoni rade kod onih zaperaka?
nebi se oni ukorijenili samo tako,,,
a kaj se tice folije, vidjet cemo jer moji su malo dublje posađeni pa nebi trebali jos izaci,,,
no pratit ce se situacija,,,
nebi se oni ukorijenili samo tako,,,
a kaj se tice folije, vidjet cemo jer moji su malo dublje posađeni pa nebi trebali jos izaci,,,
no pratit ce se situacija,,,
Bobić- legionar
Paradajz je čudna biljka - ide bez hormona. Ak potrefiš temperaturu i vlagu, za sedam dana idu prvi korijenčići. Za tri tjedna ja spreman za sadnju - naravno, i korijenoom i habitusom.
Sad, da me ne pitaš šta je to habitus - to je ono dok ja tebe pogledam i ništa mi ne promakne od tvoje cijelokupne pojave oku.
Sad, da me ne pitaš šta je to habitus - to je ono dok ja tebe pogledam i ništa mi ne promakne od tvoje cijelokupne pojave oku.
pitijacro- legionar
A gledam ja krumpire svoje danas - a ono, krasna cima, ali krumpiriča nema - ima, onak, ko lješnjaci sitni.Ni mi to dobro. kad bude to nešt počelo? čekam do prvog maja - do onda bi to moralo nešto u zemlji biti.
Bobić, kak bih te lupnula, sad dok se sjetim kak si to gusto posadio. A trebao si me samo nazvati i pitati ak ti nešto nije bilo bistro. Ne bi te par potrošenih kuna na mobu bilo ubilo.
Bobić, kak bih te lupnula, sad dok se sjetim kak si to gusto posadio. A trebao si me samo nazvati i pitati ak ti nešto nije bilo bistro. Ne bi te par potrošenih kuna na mobu bilo ubilo.
pitijacro- legionar
Bobić, Željkič, Admin i muhač - svi imate Belarosu.
Na jesen budete poslikali najkrupnijeg i izvagali - Željkić, nećeš varati, muhač će te ubit - i da vidimo...dobili ste krumpir koji ima potencijala od preko kile jedan gomolj.
Bobić se zajebo kaj je pregusto posadio - Bobić, gubiš u startu, osim ak ne smisliš neku caku - a ima ih, ima......
Na jesen budete poslikali najkrupnijeg i izvagali - Željkić, nećeš varati, muhač će te ubit - i da vidimo...dobili ste krumpir koji ima potencijala od preko kile jedan gomolj.
Bobić se zajebo kaj je pregusto posadio - Bobić, gubiš u startu, osim ak ne smisliš neku caku - a ima ih, ima......
pitijacro- legionar
A cuj ja sem ti zadovoljen i sa vise puta po malo,,,
neki iz mase bi rekli onak saka mera,,,
neki iz mase bi rekli onak saka mera,,,
Bobić- legionar
Sad si me setil - tak se jednom ja i Admin posvađali nešt, a reko on meni nešto u stilu - ak je njemu mali, onda je po logici po kojoj sam ja to izrekla i meni mala.
Nisam ga tela pitati tko je onda u prednosti.
Kak sam se ja smijala tjedan dana......evo i sad.
Nisam ga tela pitati tko je onda u prednosti.
Kak sam se ja smijala tjedan dana......evo i sad.
pitijacro- legionar
eto vidis, jos jedan od dokaza da ljude i male stvari vesele,,,,
Bobić- legionar
Ova ti je dobra - malo do malog - hrpa veselja.
pitijacro- legionar
I ako se cesto veselis eto ti zacas nogometne momcadi ili kak bi oni iz mase rekli sve jedan drugom do usiju,,,
Bobić- legionar
Pa ni to baš tak - ja bih onda morala imat harem djece kolko veselja u životu bilo, a ak se sjetimo i repriza veselja - ma cijelo selo bi malih pitija bilo.
pitijacro- legionar
Ja se bum pootrudil ne shvatiti ovo bas doslovno kak je napisano,,,
nek mi se ne zamjeri ili nedaj Boze uzme za zlo,,,
nek mi se ne zamjeri ili nedaj Boze uzme za zlo,,,
Bobić- legionar
Ma kaj, nisam ja kriva, muž me uvijek nagovoril.
pitijacro- legionar
Kakve sam krumpiriče jučer isčupala - još sedam do deset dana i bude se to išlo unovčiti.
Nisam imala mob da poslikam. Ali danas budem, jer će danas za večeru biti mladi krumpiri.
Ručak bude sajamski.
Nisam imala mob da poslikam. Ali danas budem, jer će danas za večeru biti mladi krumpiri.
Ručak bude sajamski.
pitijacro- legionar
Moj krumper lagano izbija,,,
da nije posađen onak duboko mogo je i prije biti vani ali bilo me strah mraza,,,
za koji dan ide prskanje sa onim kaj sam na poklon dobio,,,
da nije posađen onak duboko mogo je i prije biti vani ali bilo me strah mraza,,,
za koji dan ide prskanje sa onim kaj sam na poklon dobio,,,
Bobić- legionar
Reci mu da stane na dan - dva - nešt se o mrazu šuška ovih dana.
Ma da, i kod nas su počeli nicati, a gledam dugoročnu prognozu, biće hladnih jutara.
Inače, uvijek je bila zadnja mogućnost mraza na moj imendan, a do toga ima tek dva dana manje od mjesec dana.
Ma da, i kod nas su počeli nicati, a gledam dugoročnu prognozu, biće hladnih jutara.
Inače, uvijek je bila zadnja mogućnost mraza na moj imendan, a do toga ima tek dva dana manje od mjesec dana.
pitijacro- legionar
pitijacro je napisao/la:Reci mu da stane na dan - dva - nešt se o mrazu šuška ovih dana.
Naj mi tu coprati,,,
znam ja da bi se ti onog loseg kapucina rijesila ali neide to tako, ccc,,,
Bobić- legionar
Stranica 20 / 33. • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 26 ... 33
Stranica 20 / 33.