još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

krumpir

+12
Admin
Bobić
mtd001
zoki
2 UglliDriver
Imbra
prkanjac
ilegalac
Ti ga na
jeffy
mario
muhanicar
16 posters

Stranica 26 / 33. Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 29 ... 33  Next

Go down

krumpir - Page 26 Empty Re: krumpir

Postaj  Bobić sub kol 08, 2015 7:14 am

A bi li mozda rauola pomogla,,,
mislim, ostalo nesto sjemena pa reko,,,,,,, krumpir - Page 26 54107490
mozda se toliko prosiri da se nece moci kretati po vrtu,,,

krumpir - Page 26 1226846223

Bobić
legionar

Broj postova : 2388

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub kol 08, 2015 7:26 am

Hmmm........
Znaš li ti kako on prezimi? na pola metra do metar dubine u zemlji.
Što ti to govori?
Nema toga što njegova kliješta neće razbucati. Ne diže se bez veze kosam na glavi ljudima na spomen rovca.

Ja se sjećam da smo imali nekakav plavi prah koji smo mu sipali u rupe koje je radio. Ali to baš nije dobro, jer ga biljke mogu preko korijena konzumirati.
A vidi opet, njega je preko zime teško uništiti jer prezimljuje u velikim dubinama, ispod nivoa djelovanja insekticida. I onda šta?
Uzeti insekticid sa najkraćom karencom i u vrijeme vegetacije - na početku - nastojati ga eliminirati.

Inače bijela gorušica ima neka insekticidna i fungicidna djelovanja - e sad, jel bi ona mogla rovca.....ne znam.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sub kol 08, 2015 7:42 am

Cisto sumnjam,,,

Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub kol 08, 2015 4:53 pm

Bobić,nisam ja zaboravila da si ti pitao, samo sam zaboravila šta sam i o čemu obečala.
A znam da nešto jesam. I spremna sam ja to lijepo ti pojasniti, samo me podsjeti o čem se radi. Postala sam ko Admin, lijena za pročitati, a i zanimaju me neke fine teme a ne ovak prljavo krumpiraste i nekreativne i neintelektualne i neživotne i ne - ovo ne smem reći jer sam se sjetila da sam jedna fina dama. amen

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sub kol 08, 2015 10:56 pm

Znaci na meni je samo da napisem "da rezimiramo" ili "da se podsjetimo" ili "da se ne zaboravi" ili "ja znam da ti dobro pamtis ali ni ja ne zaboravljam" ili,,,,
ma dosta je i ovo,,,, krumpir - Page 26 1226846223
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro ned kol 09, 2015 5:56 am

No budem, danas budem reknula nešt o tome, ali moram najprije ovo kaj mi se već danima vrti po glavi dok te gledam na slici - vidi ovako - a gle i sam, pogledaj -

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kod tebe na slici sve u paru - vidi - imaš dvije noge, imaš dvije rule, imaš dva oka, imaš dva uha, imaš dvije cice, imaš dvije kante, i dvoje ti visi prema dolje - cigareta i nešt još - ma jebiga, ko što rekoh fina sam dama pa neću reći pimpek ili nešto gore. Jel ti to zbog gravitacije sve vuće prema dolje, vidi, i ruke ti i oke , sve prema dolje, i cigareta i......sve nekak u silaznoj ti putanji..... lolo lolo lolo

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić ned kol 09, 2015 9:26 am

Ps. ali to na slici je ujo,,, lolo lolo lolo
ja sam sliko,,, lolo lolo lolo

cicojka
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin ned kol 09, 2015 9:44 am

sve su to isti geni

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro ned kol 09, 2015 10:35 am

Ma laže, zapamtila sam ja taj dudić od pproljeća, koji je istinabog ondak bio upol manji, ali znamo da ga je žena pojačano hranila ove mjesece a smanjeno trošila, tak da je to sigurno to.

A i ruke sam zapamtila (priznajem, ruke su mi fetiš - čvrste, jake, dlakave, snažne, uh......ma uuuuh! Bobić, daj probaj se poslikati kak dvije kante nosiš raspa )

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić ned kol 09, 2015 11:08 am

Ti bi da se besplatno palis name? lolo

[You must be registered and logged in to see this image.]

Usput, kaj je to slonovsko pamcenje izostavilo cinjenicu da ja ne pusim zapravo da sam ja svoje popusio, valjda,,, [You must be registered and logged in to see this link.]

A i jos jednom usput ako nosim dvije kante s cim da klinem na mobu, sa khmmhmmm,,, [You must be registered and logged in to see this link.]
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro ned kol 09, 2015 11:42 am

Ups - za pušenje sam zaboravila. Priznajem.

A kaj si mi jalan, ionak, zapaliti se mogu, ali od vatre ništ. Sam bi se žjavilo i dimilo, a to ti ni nešt tak strašnoga, jel?
To bi moglo besplatno, a?

Puuuustiiiiiiiii........snašel bi se ti za klik. Predpostavljam. lolo lolo lolo

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić ned kol 09, 2015 8:19 pm

Mozda bi i kliknul al' sumnjam da bi se kante vidjele,,, krumpir - Page 26 1226846223
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pon kol 10, 2015 10:13 pm

E tako, krumper probran, odvojen konzumni od sjemenskog, stavljeno pojedinacno u gajbice i ceka,,,
Onaj sjemenski vracen opet kod uje u podrum a konzumni ostavljen kod nas doma,,,

moram priznati da nikad toliko krumpera nismo imali uskladisteno,,, lolo

Za na proljece moram samo Adoru kupiti, pa eto ako netko bude imao spreman sam se pogađati,,, krumpir - Page 26 23749988

Moram se jos pohvaliti i da je susjedi nekaj prodano, mislim 20 kg one BarbaRose,,,
malo je predebela vele moji,,,

Si nekaj mislim, scratch ti mater sem se u Rozicu pocel pretvarati, em sem pocel zajebavati sve oko sebe, em mesetarim, em krumpera skladistim u gajbice, jos samo da i sjemenskoga pocnem prodavati pa da se obogatiim ko i ona,,, moli

krumpir - Page 26 54107490

Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pon kol 10, 2015 10:38 pm

A može, ni problem, odmah ja od tebe bogataša napraim, ali za to ti trebaju strojevi - bez mehanizacije ništ - evo ono tam na oglasu ti mam prodam za velke pare, sad bum mortik dela i transportnu traku, i nju budeš trebal ako očeš bogat biti, i vadilicu dvorednu - ti samo skupi paru, e, sad mi žao kaj smo Waltera dali poličnikima, moga sam ga tebi dati i ti bi lijepo mogel s njim ići u banku peneze poidiči, a onda bih ti ja prodala i dvoosovinku kipericu pettonku, i ja bih takšeg poljoprivrednika od tebe napraila kaj bi bil najbogatiji u Pitomači.

Kaj, nisi ništa izvagal kaj ga usporedimo sa muhačovim?
Admina ne smijem spomenuti, sumnjiv mi je, samo šuti, čini mi se da je njegov malecki, sitni.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić uto kol 11, 2015 11:00 pm

krumpir - Page 26 4111394947 krumpir - Page 26 4111394947 krumpir - Page 26 4111394947 krumpir - Page 26 4111394947 krumpir - Page 26 4111394947 krumpir - Page 26 4111394947 krumpir - Page 26 4111394947 krumpir - Page 26 4111394947 krumpir - Page 26 4111394947 krumpir - Page 26 4111394947

Ajmeeeee, pa kaj ti ja na takvoga naivca licim?????????
Pa skeče i tvoji međimurci koji su tu proizvodnju gotovo do kraja usavrsili a da se ja upustim u investiciju i to sad u ovo vrijeme, sram ccc,,,
Ja znam da bi ti trzila ali nes ti to meni uvalila,,,
Rekel bi moj sogor koji sverca sa autima, jednog jutra probudit ce se jedna budala koja bu dosla i kopila auta kojega on prodaje,,,
Sa tom nadom i ti moras zivjeti,,,

Ne nesmo vagali kolio je urodilo ali u svakom slucaju bit ce ga dovoljno ako ga neudem prodaval,,,
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri kol 12, 2015 4:10 pm

Daj, daj Bobić, di ti je poduzetnički duh, ajmo malo vjere u sebe i svoje potencijale - evo, vidi, za sada ti neću pokušati uvaliti kombajn, počni sa ovime - đek budeš ne samo u Pitomači nego u cijelom svemiru -  - vaditi ćeš sve što poželiš ovime - za cijenu se dogovorimo tako da bude pravedno - na tvoju štetu a moju korist, jer je to za sada još moje, pa to tako u trgovini mora biti.

[You must be registered and logged in to see this link.]

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto kol 25, 2015 9:23 am

Bobić, sad budem ja lijepo razradila taktiku i rekla tebi sve o zaštiti krumpira.
Ono - od kako ga počneš saditi - da ti ga vrlci - ilitiga po stručnom žičnjaci ne izbuše, a i tompoši - ilitiga hruštevi ilitiga grčice ne hame, a i ima tu još dosta toga što ga oče, a onda kako da ga protiv rizoktonije ilitga bijele noge prije sadnje zaštitiš ( to sve do sada pobrojano možeš jednom aplikacijom jednog insekto - fungicida napraviti), a onda ćemo ići na nadzemi ples sa glijvicama i bakterijama.

Eh, večeras se vidimo i razotkrit ćemo sve tajne uspješne fito zaštite krumpiriča.
Šta dobim za to? glad

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić uto kol 25, 2015 12:33 pm

pitijacro je napisao/la:Bobić, sad budem ja lijepo razradila taktiku
..........................................................................................
Šta dobim za to? glad

El' opet auch

Ajd' da cujem kaj se trazi pa da usporedim el' mi je jeftinije da mi krumper bude betezen,,, krumpir - Page 26 1226846223
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto kol 25, 2015 12:54 pm

Ma ja sam ti viječiti pesimist, ali se grčeevito držim one - APP (ako prođe, prođe) Ni na odmet pokušati, jel.......

Evo ću ti reknut makar krepana bila, i makar u pol noći tek, , sad ne mogu jer mužu ručak kuham - to moram jer sam u grijehu od jučer - pojela sam njegovu polovicu sladoleda (opet), za koju se on deklarativno izjasnio da će je pojesti kasnije (opet) i nek mu je ostavim, i ja jesam, ali ga nije bilo kući dugo, a ja sam išla nešt u ledenicu pa mi se nasmiješio zamamno, i kaj da velim - podlegla sam iskušenju.
Rezime mojeg neunmjerenog užitka je teška svađa sa riječju "neporedna" i čak nije dal niti da mu poslije kupanja uha očistim, i grdo me gledal i otišao sam u bračnu postelju u devet.
Sad ti je jasni da ručak mora biti fini i ukusan,, i da mu budem titrala ko leptirova krila dok dojde doma.
Tak sam se žurila pobrati male krastavce i nabrati papriku, kaj si stignem napraviti frizuricu - onak si dignem kosu, tak sam cakana, i jebome ak nebum oko njega skakala ko pudlica dok dođe.
A popodne nmoram nabrati još paprike za nas za tržnicu i za sajam, to je puno, i obrati velke krastavce i još jedne male. A jednoj sam gospođi romkinji morala nabrati 60 kila kaj joj otpeljamo sad, popodne.
Eh, tako vidiš, ja ti sada trenutno ne mogu to napisti, to, u vezi krumpira, ali budem navečer dok ga uspavam, a budem mu i nešt ponudila, pa sad sve ovisi - ak dugo potraje, tam oko ponoči će tu osvanuti upis, a ako bude onak - idimi - dojdimi, možda već i oko pol devet. bajbaj

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro uto kol 25, 2015 10:17 pm

E mileno, ajmo.
Ajmo onda od početka - vidi ovako    - može se dogoditi da imaš problema sa tim drotarima, vrlcima ili žičnjacima - to je sve isto, oni dugi smeđi crvi koji buše krumpire. Zašto njih spominjem - oni se mogu prevenirati prskanjem gomolja prije sadnje Prestižom, koji je istini za volju sada dozvoljen samo u sjemenskom krumpiru, ali je caka u tome što on ima i fungicidno djelovanje, štiti krumpir od rizoktonije. A ona zna biti problem, i uzrokovati truljenje i u zemlji i u skladištu. A zna se dogoditi da napadne i u fazi klice i u fazi nicanja - što je najgora varijanta.
Dakle, zanemarimo zabranu - jer petnaestak godina je nije bilo, a sada se nekome diglo pa je zabrana na snazi     - i, ukoliko uspijemo naći Prestige ili neki njegov generik (imidakloprid +pensikuron aktivna tvar) to fino odradimo u podrumu prije sadnje prskanjem gomolja u gajbicama. Ako ga ne nađemo, možemo to napraviti Kidanom, a ako mu  dodamo Actaru, budemo si i zlatice fino stavili pod kontrolu.

E, sada ti Bobić  - ja za danas to, a ti ako te u vezi ovoga nešto zanima, ili nije bilo dovoljno jasno, priupitni.
Sutra ćemo ići dalje.

Inače, u vezi onoga - "Šta dobim za to?" - ja sam skromna - kad me vidiš, jedan sokič ili čaša mineralne, negazirane.
El vidiš da nekoštam puno. krumpir - Page 26 2757111831

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić uto kol 25, 2015 10:46 pm

Evo ako budes u mom kraju javi se da Jožefu damo ljesnjake, to ti bu vise znacilo i od mineralne i svega onoga kaj si napisala,,, krumpir - Page 26 2757111831 krumpir - Page 26 23749988

daklem prestige, hmmm, samo bojim se da toga vise nema u trgovinama, no budem pital,,,

Nego ovo mi bas nije nekak sjelo,

pitijacro je napisao/la:Zašto njih spominjem - oni se mogu prevenirati prskanjem gomolja prije sadnje Prestižom, koji je istini za volju sada dozvoljen samo u sjemenskom krumpiru, ali je caka u tome što on ima i fungicidno djelovanje, štiti krumpir od rizoktonije. A ona zna biti problem, i uzrokovati truljenje i u zemlji i u skladištu.

Prestizom se to truljenje sprecava ili ga potice?

Sprica se u gajbicama prije stavljanja na klijanje ili? scratch
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sri kol 26, 2015 8:50 pm

E da, Prestiža nema, ali ima raznih generika imidakloprida. Sada bi bilo dobro pogledati ima li čega na bazi pensikurona, pa napraviš miks, i to je to.
ja sada više napamet ne znam koje je trgovačko ime imao prvi imidakloprid koji je došao na hr tržište, alio znam da je mala razlika u količini aktivne tvari između njega i Dallija,generika. A njega su isto reklamirali kao insekticid sa popratnim fungicidnim djelovanjem.
Dakle, prestiž ubija žičnjake, zlatice u štiti od rizoktonije.
Korištenje Prestiža je datirano u vremenu od mjesec dana prije sadnje pa do dan prije sadnje. Aktivira ga zemljišna vlaga.Ako se ne varam, razlog njegovog povlačenja iz upotrebe za merkantilni krumpir je duga karenca, jer se mladi krumpir počinje vaditi već šezdesetak dana nakon sadnje.

Da, šprica se u gajbicama, razrijedi se sa nekoliko litara vode, i to se odradi sa običnom leđnom prskalicom, onom ručnom.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sri kol 26, 2015 11:55 pm

Mi smo to prije znali raditi na najlonu,,,
cini se i gresili jer je to odmah islo u zemlju,,, scratch
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet kol 27, 2015 6:30 am

Zašto si ga koristio, za lješnjake?

Sad, jeste li griješili, ne znam. Niste ukoliko niste odmah nakon sadnje zalijevali. Trebalo bi barem dan, zaporavo dva dana ne ići sa vodom da se usatabili i veže,, korijen ga povuče tako da ga voda ne ispere u zonu ispod korjena.
Možda je to kod voćke drugačije, kod nje korijen puno brže napreduje i ako se i ispralo. vjerojatno nije otišlo u dubinu do koje on kroz desetak dana neće stići.
meni je problem u povrću što ja moram pustiti vodu odmah.Ja jesam doslovno griješila jer to prvih godina nisam znala. Još i nije tolki problem ako se pusti voda samo par minuta, ali u povrćarstvu se to radi drugačije - zalijeva se duboko ispod zone korjena i onda ostavi biljku bez vode kako bi je se prisililo da korijen ide dublje za vodom i bolje se razvije.
Eh, tako ti je ti kada proizvođač neke stvari zaboravi napisati.
Inače, ja sam presadnice potapala kontejnere - deset litara vode, pola decilitra Prestiža, tako dugo dok su izlazili mjehuriči ih držiš potopljene, izvadiš, ocjediš, i idu odmah u sadnju.
Samo, onda ide drugi sistem - ukoliko je zemlja presuha, dan prije sadnje pustim vodu, i do slijedečeg dana se stabilizira, razmjesti , tako da se sadii u vlažno, pogotovo ako su temperature visoke.
Kod krumpira se prakticira tih mjesec do dva dana prije sadnje tretirati - mjesec dana zato je ne možeš sve u jednom danu napraviti, ljudi imaju po nekoliko tisuća gajbica, pa to vremenski traje, a dva dana zato jer na proljeće često znaju biti iznenadni pljuskovi pa se može dogoditi da na tek posađeno padne puno kiše i ispere sviježe napravljeni tretman.

Ma ta priložena uputstva uz pesticide znaju biti manjkava - pogledaj samo na bakrenim preparatima - ja još ni na jednome nisam vidjela preporuku da se ne smije primjenjivati na temperaturi ispod šesnaest stupnjeva na zelenoj masi,barem ne jasno napisano. Ili na insekticidima koji ne pokrivaju sve razvojne stadije insekata da ubijaju samo određeni stadij, ali ne i druge. To napisano, ako pažljivo ne čitaš i razmišljaš šta su rekli lako previdiš i na kraju ispadne - danas špricaš i za par dana moraš opet.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić čet kol 27, 2015 7:47 am

Ma ja sam pisao o spricanju krumpera,,, lolo
njega smo znali spricati netom prije sadnje, nije se cak niti posusio i vec sa njim u zemlju "da insekticid ne ishlapi" sram

Naravno kod nas se ne navodnjava jer u proljece obicno bude vlage i previse,,, krumpir - Page 26 1226846223

To se naravno odnosi na amaterizam iliti za vlastite potrebe,,,

Mozda Vam se cini smijesnim to sto smo radili jer ste Vi tu proizvodnju doveli takoreci do savrsenstva,,,
Vi za razliku od nas imate savjetodavnu na koju se mozete osloniti dok kod nas covijek koji je zaposlen u savjetodavnoj ima najgori vinograd u okolici i sad bi mi on "valjda" trebao davati savjet kako i sa cime tretirati da mi bude kao njegov,,,, auch

Nego idemo mi dalje, klijanje,,,
na koji nacin se potice rast klica i koliko vremena prije sadnje to treba poceti odrađivati,,,
gajbice pretpostavljam trebaju biti na svijetlu ili?
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet kol 27, 2015 11:44 am

Sada meni nešto nije jasno.
Koliko se ja sjećam, prestiža u malom pakiranju nije bilo, bila je litra koja je koštala oko petsto kuna.
Ajd mi objasni koji si ti račun imao za takav trošak za tako malu parcelu koju sadiš za osobne potrebe?
Ja razmišljam, kada me muhač ili njemu slični proizvođači pitaju za neku folijarnu intervenciju šta predložiti, jer i mala pakiranja od sto ili dvijesto grama su trošak koji nije zanemariv, obzirom da naši distributeri takvim pakiranjima udvostriče cijenu u odnosu na kilsko. Da mu ne ispadne na kraju pojeo vuk magare.

Klijanje poslije ručka, možda u pauzi spremanja kuće ili navečer - brisanje prašine je aktuelno, da mi se gosti u subotu ne uznevjere od zaprepaštenja.
A i sviti pauka slijedi deložacija.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 26 / 33. Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 29 ... 33  Next

[Vrh]

- Similar topics