krumpir
+12
Admin
Bobić
mtd001
zoki
2 UglliDriver
Imbra
prkanjac
ilegalac
Ti ga na
jeffy
mario
muhanicar
16 posters
Stranica 29 / 33.
Stranica 29 / 33. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33
Re: krumpir
Sam zaboravila pokazati oldtajmera koji me zabavlja na radnom mjestu
[You must be registered and logged in to see this link.]
pitijacro- legionar
- Broj postova : 8911
Eto, posađeno do kraja.
Sada me zanima kada će početi nicanje.
Primam oklade - tko bude najbliže dobiva nagradu.
Sada me zanima kada će početi nicanje.
Primam oklade - tko bude najbliže dobiva nagradu.
pitijacro- legionar
A šta je nagrada??? :
Da nije možda ?
Odustajem, tanak sam sa povrćem.
Da nije možda ?
Odustajem, tanak sam sa povrćem.
gilan- legionar
- Broj postova : 782
Nije
Imam ja toga u ponudi po izboru - krumpire za saditi, krumpire za jelo, paradajze, paprike za saditi, paradajze, paprike za jelo, krastavce, za saditi,krastavce za jelo, sadnice svakojake ostale, vreću gnoja, metlu (imam viška), čevape u lepinji, sendvič sa Piko parizerom i prekrasnim smiješkom na licu dok nagradu budem uručivala (sa pusom cmokom ili bez, nema veze)
Ajmo - obzirom da je još uvijek zimsko vrijeme ne preporučam licitiranje ispod dvanaest dana, ali niti preko dvadeset. Barem ne nešto debelo preko.
Imam ja toga u ponudi po izboru - krumpire za saditi, krumpire za jelo, paradajze, paprike za saditi, paradajze, paprike za jelo, krastavce, za saditi,krastavce za jelo, sadnice svakojake ostale, vreću gnoja, metlu (imam viška), čevape u lepinji, sendvič sa Piko parizerom i prekrasnim smiješkom na licu dok nagradu budem uručivala (sa pusom cmokom ili bez, nema veze)
Ajmo - obzirom da je još uvijek zimsko vrijeme ne preporučam licitiranje ispod dvanaest dana, ali niti preko dvadeset. Barem ne nešto debelo preko.
pitijacro- legionar
Zabilježeno.
Sve do dana nicanja korekcije procjene su moguće, ali ne na datum koji je već od strane drugih forumaša upotrebljen.
Sve do dana nicanja korekcije procjene su moguće, ali ne na datum koji je već od strane drugih forumaša upotrebljen.
pitijacro- legionar
Sve se nešto tijesno naguravate, hmmmm.....
Mislim da biste trebali uzeti u obzir i dugoročnu vremensku prognozu i predviđeni broj sunčanih dana.
Mislim da biste trebali uzeti u obzir i dugoročnu vremensku prognozu i predviđeni broj sunčanih dana.
pitijacro- legionar
Ja za malu korist ne kockam.
Tek traktor kad bude glavna premija onda može!
Haj pošto će sad da zahladni a ako bude -25, onda za 8 mart.
Tek traktor kad bude glavna premija onda može!
Haj pošto će sad da zahladni a ako bude -25, onda za 8 mart.
gilan- legionar
Naj se prenemagati, ništa se ne treba plašiti niskih temperatura. Imam ja instrumente za obranu od istih, i to više modela.( jedan od njih između ostalih ji i svakovečernji Očenaš sa završnom rečeniciom - Bože moj, molim Te nedaj da bude noću ispod minus četiri.) Nis ja bedasta kaj bi se moglo orati zmenom. (jedino ak jesam... )
Budi timski igrač, ajd, popravi datum da imaš bar neke šanse.....
Sad budem rekla ja orijentirno svoju procjenu, pa ako netko poželi izmjeniti svoju procjenu, ima šansu.
Ja se toplo nadam da će nicanje početi 16. 02. 2016.
To mi je topla želja. i tog ću se datuma ja držati, a ostali mogu izabrati bilo koji dan, a i ovaj, jer ja sebi samoj neću dati nešto od spomenutih nagrada, nisam takva blesača - kupiti ću si griotice ak pogodim,a i ak ne pogodim isto tako.
Budi timski igrač, ajd, popravi datum da imaš bar neke šanse.....
Sad budem rekla ja orijentirno svoju procjenu, pa ako netko poželi izmjeniti svoju procjenu, ima šansu.
Ja se toplo nadam da će nicanje početi 16. 02. 2016.
To mi je topla želja. i tog ću se datuma ja držati, a ostali mogu izabrati bilo koji dan, a i ovaj, jer ja sebi samoj neću dati nešto od spomenutih nagrada, nisam takva blesača - kupiti ću si griotice ak pogodim,a i ak ne pogodim isto tako.
pitijacro- legionar
Dobro, 15 na 16, februar, znači niče u noći.
gilan- legionar
I šta ti sada od mene očekuješ, da ću je 16. u pol tri ujutro uzeti bateriju i u spacaćici odjuriti u plastenik pogledati?
Pa ajd, budem.
Inače, dok još nisam odvukla korištene cijevi kpk ispred ograde i dok ih nisu pokupili komunalci ili netko od vrebača u zum momentu ko prošle godine, ako ima interesenta koji bi si htio napraviti navodnjavanje vrta ili nekakve parcele, slobodno može dignut dva prsta u zrak i reknut - ja bih.
A šteta što mi niste bliže, ja bih vas prisilila da si to napravite - jedna bačva tisuću litara, i udri. Ili otvoriš slavinu sa vodom - i udri. Ili cisterna napunjena sa vodom - i udri
Pa ajd, budem.
Inače, dok još nisam odvukla korištene cijevi kpk ispred ograde i dok ih nisu pokupili komunalci ili netko od vrebača u zum momentu ko prošle godine, ako ima interesenta koji bi si htio napraviti navodnjavanje vrta ili nekakve parcele, slobodno može dignut dva prsta u zrak i reknut - ja bih.
A šteta što mi niste bliže, ja bih vas prisilila da si to napravite - jedna bačva tisuću litara, i udri. Ili otvoriš slavinu sa vodom - i udri. Ili cisterna napunjena sa vodom - i udri
pitijacro- legionar
Bas danas ja navratio da vidim kako se moj ponasa u nakljavanju,,,
morem reci ugodno sam iznenađen, osjetno vise je oka istisnuo i mladice su duzine oko 5 do 8 mm
naravo ima i tek probuđenih oka,,,,
e sad ne pogorsalo se,,,
morem reci ugodno sam iznenađen, osjetno vise je oka istisnuo i mladice su duzine oko 5 do 8 mm
naravo ima i tek probuđenih oka,,,,
e sad ne pogorsalo se,,,
Bobić- legionar
- Broj postova : 2388
Eto, vidiš.
Već smo bili rekli da iza prvih, primarnih klica iz oka izbijaju sekundarne - druge. No, kod drugog vala klianja iz oka izbija cijeli čuperak - nerjetko po četiri, pet i više. Uz to se aktiviraju sva oka, i ona spavajuća koja primarno nisu izbacila klicu. No, sada dalje treba biti oprezan. Te klice treba čuvati, jer nakon njih slijedi još jedan val ukoliko se one unište, ali te treće više nisu sigurne, Gomolj je već dobrano iscrpljeni fiziološki stari, i mogući su poremečaji. Pogotovo ako se i te treće polome - nakon njih je loša prognoza nicanja.
Što se događa sa Trezorom?
Sada ga stavi na nisku zračnu vlagu kako bi smanjio mogućnost aktiviranja rizoktonije,i na umjereno toplo mjesto. Sjećamo se da njoj pogoduje niska temperatura i visoka vlaga, jel?
Već smo bili rekli da iza prvih, primarnih klica iz oka izbijaju sekundarne - druge. No, kod drugog vala klianja iz oka izbija cijeli čuperak - nerjetko po četiri, pet i više. Uz to se aktiviraju sva oka, i ona spavajuća koja primarno nisu izbacila klicu. No, sada dalje treba biti oprezan. Te klice treba čuvati, jer nakon njih slijedi još jedan val ukoliko se one unište, ali te treće više nisu sigurne, Gomolj je već dobrano iscrpljeni fiziološki stari, i mogući su poremečaji. Pogotovo ako se i te treće polome - nakon njih je loša prognoza nicanja.
Što se događa sa Trezorom?
Sada ga stavi na nisku zračnu vlagu kako bi smanjio mogućnost aktiviranja rizoktonije,i na umjereno toplo mjesto. Sjećamo se da njoj pogoduje niska temperatura i visoka vlaga, jel?
pitijacro- legionar
Trezor, hmmm, djeluje pomalo iscrpljeno, ne previse ali gubaviji je no ostatak ekipe,,,
potjerao je hrpu novih izboja i sad ce se vidjeti sto donosi nastavak,,,
inace sav rasadni materijal nalazi se na istom mjestu u podrumu gdje nije pretjerano velika vlaznost zraka,,,
ceka se prestanak niskih temperatura da bi se omogucila veca cirkulacija zraka te da bi se povecao postotak udjela svijetlosti,,,
sad je inace u svakoj gajbici samo jedan red krumpira tako da nece biti ostecenja klica,,,
rizoktonija, a vidjet cemo,,,
potjerao je hrpu novih izboja i sad ce se vidjeti sto donosi nastavak,,,
inace sav rasadni materijal nalazi se na istom mjestu u podrumu gdje nije pretjerano velika vlaznost zraka,,,
ceka se prestanak niskih temperatura da bi se omogucila veca cirkulacija zraka te da bi se povecao postotak udjela svijetlosti,,,
sad je inace u svakoj gajbici samo jedan red krumpira tako da nece biti ostecenja klica,,,
rizoktonija, a vidjet cemo,,,
Bobić- legionar
Danas sam pogledala posađene krumpire, i stanje je ovakvo - izbijaju prvi korijenčići iz klica.
Obzirom da je 05. već, ja sam mišljenja da to do nicanja ima još o - ho - ho dana.
Obzirom da je 05. već, ja sam mišljenja da to do nicanja ima još o - ho - ho dana.
pitijacro- legionar
A kaj ti ja mogu - trebao si uzeti sve parmetre u obzir - hladne noći, oblačne dane, dubinu sadnje, zategnute odnose, kratke kice prilikom sadnje........
pitijacro- legionar
Bobić, od nagrade ništa, A i Admin je vritnul v meglu, sad, nije da se ja tome veselim, i nije da se veselim kaj vas nemam rada i što ne budete dobili poklon, vi jako dobro znate da sam ja teški materijalist a shodno tome ja bih voljela da je to niklo , istinabog ne zato kaj vi nagradu pokupite neg zato kaj su nicanje i ekonomski aspekat u uskoj kooleraciji.Prije nikne, brži porast, prije i po većoj cijeni ja to unovčim.
E, ostaje nam gilan - gilan, tako se to radi dušice moja - kaskamo ko kornjača za zecom, ali stignemo prvi. A tko prvi, njegova divojka. Jel.
(hm, ovo je sada teoretski. Lako se dogodi da nebu niklo nit do tvog termina. A kaj budemo onda? Vele , umene bude šest tmurnih i kišovitih dana bez sunca.)
Ajde, ateistu, moli Boga da mi pošalje sunce.
E, ostaje nam gilan - gilan, tako se to radi dušice moja - kaskamo ko kornjača za zecom, ali stignemo prvi. A tko prvi, njegova divojka. Jel.
(hm, ovo je sada teoretski. Lako se dogodi da nebu niklo nit do tvog termina. A kaj budemo onda? Vele , umene bude šest tmurnih i kišovitih dana bez sunca.)
Ajde, ateistu, moli Boga da mi pošalje sunce.
pitijacro- legionar
Sa nicanjem krumpira stojimo ovako - dva centimetara je do vrha trenutno.
Moja procjena je da mu treba još tri dana.
Ima li netko bolju ideju?
Moja procjena je da mu treba još tri dana.
Ima li netko bolju ideju?
pitijacro- legionar
Ja danas bio mom u posjeti, za sad odlicno napreduje,,,
duljina mladica je od pola do jednog centimetra, onih nekoliko duzih su zanemarivi,,,
mislim da ce biti taman 3-4 cm kad bude sadnja,,,
za sad je jos uvijek u podrumu i za hladnijih dana otvaram vrata kako bi se podrum sto vise rashladio,,,
pred sadnju imam ga u planu iznjeti u prostor sa osvjetljenjem kako nebi toliko divljal i da vrhovi malo dobiju malo klorofila,,,
to je dobra ideja ili?
duljina mladica je od pola do jednog centimetra, onih nekoliko duzih su zanemarivi,,,
mislim da ce biti taman 3-4 cm kad bude sadnja,,,
za sad je jos uvijek u podrumu i za hladnijih dana otvaram vrata kako bi se podrum sto vise rashladio,,,
pred sadnju imam ga u planu iznjeti u prostor sa osvjetljenjem kako nebi toliko divljal i da vrhovi malo dobiju malo klorofila,,,
to je dobra ideja ili?
Bobić- legionar
Postao si pravi znalac.
Jek vidiš sad što znači družiti se sa pravim ljudima.
Gilan, nema veze, bitan je trud i namjera. tnx.
Jek vidiš sad što znači družiti se sa pravim ljudima.
Gilan, nema veze, bitan je trud i namjera. tnx.
pitijacro- legionar
Stranica 29 / 33. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33
Stranica 29 / 33.