još jedan forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

krumpir

+12
Admin
Bobić
mtd001
zoki
2 UglliDriver
Imbra
prkanjac
ilegalac
Ti ga na
jeffy
mario
muhanicar
16 posters

Stranica 25 / 33. Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 29 ... 33  Next

Go down

krumpir - Page 25 Empty Re: krumpir

Postaj  muhanicar ned lip 28, 2015 10:09 pm

Bobić je napisao/la:Cuj muha ne zgodno da ti bas ja velim da ti je lijepi,,, rolf raspa

Jos sad kad bi napisal koje je koj bilo bi dobro,,,
Gore lijevo, nemam pojma kaj je poslala. Pisalo je na gajbici ali sam zaboravil, ustvari znam
Vineta 1 grm

Gore desno Bela rosa 2 grma

velika vrpa Adora 4 grma

Admin je napisao/la:ha , sad ja znam kod koga budem išo po krumpir jumpy jumpy

Uvijek dobro došel, samo zemeš meso lolo lolo

muhanicar
legionar

Broj postova : 3300

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro ned lip 28, 2015 10:18 pm

Nemrem verovati....

Vineta može još nabiti krupnoču, a i belarosa pogotovo - daj im još bar dva tjedna života i vlage - to budu čudesa od krumpira.

Admin, da vidimo sada kaj si obečal.

pitijacro
legionar

Broj postova : 8911

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar ned lip 28, 2015 10:29 pm

Samo da nebu na kraju ko se zadnji smije ....

Za sad sam prezadovoljan, ako ne istrune biče ga i previše.

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro ned lip 28, 2015 10:36 pm

Ako me potkupi sa dvije samoborske kramšnite, noću skopam susjedovog najvećeg krumpira i pošaljem mu ga da se bude tu kurčil sa njim.

Bobić, ti si na redu za pokazati - nebudemo valjda u nesvjest pali......ajmo dečko, na sunac sa njim.

Muhač, sad još rekni kako su ti paprike.
Imam svoje u mobu, ali mi se sada neda...

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar ned lip 28, 2015 10:51 pm

Papričoze?

Roge ima pomalo, ako to je roga. Danas su jednu napali i vele da je ljutaaaaa.
Ona prva koju sam ja ulovil prije desetak dana je bila ok.

Ove druge još ništa, cvate.

Krastavci svi do jednog amen

Bum slikal ako bu mi aparatura pri ruci

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro ned lip 28, 2015 11:16 pm

Daj ne zajebaj - ljutu si uzeo samo jednu.

Kaptura imaš trideset i trideset Amfore.
Imaš - e jebiga, ona mađarica možda, što bila ona velika, malo joj lišće bilo blijedo, možda ona? Scientenzi?
Ubiti će me ljudi ako je ljuta, napraviti će zeca od mene.

Vraćam ti sto kuna ak sam zajebala nešt - onih u kontejneru sto posto nisam, ali sjećam se da sam uzele te mađarice jer su bile baš velike sa cvijetovima već. A mađarski ne znam - o jeboga, ja je prodala sedamsto komada. Ubit će me ak je ljuta.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar ned lip 28, 2015 11:36 pm

Kaj bi mi vračala, ja neznam kak se uopče u onoj šumi snajdeš.
Ja računam da ta svaka biljčica pod mojim tretmanom mora dati 3 kg uroda puta x komada = računica jednostavna da jednostavnija nemože biti.

Dođeš mi dvije vreče paprike rog i moram pogledati kolko patlidžana mi po receptu ide.
Svoju muku i trud ti nebum obračunal, a sol, konzervans i ostale čarolije si bum sam kupil.

Namjerno si mi to smjestila, vidlo ti se u očima.
A znam i zašto

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pon lip 29, 2015 6:33 am

Hm....tu bi sada mogao iskrsnuti problemčić....
Nebu ti ništ od toga - bih ja vrlo rado dala ti te dvije vreće, ali ja roge u vrećama nemam.
Samo u kutijama banankama i u rinfuzi. krumpir - Page 25 54107490
I kaj bumo sad?  E, baš mi je žao.

Dušice, daj ti poslikaj te paprike, da ja to vidim, Scientenzi ja nemam goma posađenu, a ti bi je trebao imati desetak, plus onu feferonku - ta feferonka je zapravo mala, jedno osam cm dugačka ko vrag ljuta papričica, ko rog izleda.

Inače mi sad žao što ti roge nisam sve dala Kaprur, ali nisam se usudila, prvi puta sam je sadila, pa mislila, nepoznato m
i, a Amforu znam, prošle godinne mi bil fenomenalna,a sada da je vidiš Kaptur kakva je, budem ti pokazala.a sadila sam je prvog šestog

Ma daće ti Piti i tri vreće, nebrini, sve bu ok.

Da mi je znati što si mi vidio u očima? A uopće te nisam gledala u oči. krumpir - Page 25 23749988
Ja oči i misli krijem ko zmija noge, tak da sam sigurna da foliraš, dečko. kokice lolo

Ej, jeste li zapamtili kako se pincira paprika, ako ste pažljivo gledali, morali ste skužiti princip kako se radi, ni to špansko selo.

Zadnja promjena: pitijacro; pon lip 29, 2015 8:37 am; ukupno mijenjano 1 put.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pon lip 29, 2015 7:06 am

pitijacro je napisao/la:Bobić, ti si na redu za pokazati - nebudemo valjda u nesvjest pali......ajmo dečko, na sunac sa njim.

Joooooj al ja sam ti nekak srameci decec pa ak bi moglo onak na samo kaj bi se pokazalo,,, [You must be registered and logged in to see this link.]

Zapravo ajmo sad onak za ozbač,,,
kaj se skapanja tice ja ga vjerovatno nem skapal jer svaki dan sam u zelenoj rezidbi, v ljesnjakima naravno,,,
kaj se tise prckanja, hmmm, moram malo pogledati za karence jer ipak bum ja to jel, kaj ne,,,

Inace Adore kak mi se cini vise rado nema krumpir - Page 25 54107490 ili su zadnji trzaji u pitanju,,,
mislim da smo vec presli na Vinjetu,,,
ja ti to bas ne kuzim razliku i sve se svodi na to el je dobro ili dobro neje a bilo je dobro dok je trajalo,,,
Zakaj mislim da smo na vineti?
pa nekak sve vise ih ima u rovici i nesto su zeru sitniji,,,

Balatonka je uzeta samo za uzorak onaj koji je bil vidljiv na uzorku koji sam slikal a bila je i prskana kad sem to zadnji put delal sa ostatkom (Belarosom i da budem iskren ni neznam kak se druga zove,,,

Budem se nastojal danas prije vrnuti iz plantaze pa poprsskati, komarice mi budu zgovor,,,
posle kise su posebno zloceste,,,
nekak me na zene podsjecaju, (citaj ono krvopije) krumpir - Page 25 54107490 ,,,
Bobić
Bobić
legionar

Broj postova : 2388

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar pon lip 29, 2015 9:03 am

pitijacro je napisao/la:Hm....tu bi sada mogao iskrsnuti problemčić....
Nebu ti ništ od toga - bih ja vrlo rado dala ti te dvije vreće, ali ja roge u vrećama nemam.
Samo u kutijama banankama i u rinfuzi. krumpir - Page 25 54107490
I kaj bumo sad?  E, baš mi je žao.

Dušice, daj ti poslikaj te paprike, da ja to vidim, Scientenzi ja nemam goma posađenu, a ti bi je trebao imati desetak, plus onu feferonku - ta feferonka je zapravo mala, jedno osam cm dugačka ko vrag ljuta papričica, ko rog izleda.

Inače mi sad žao što ti roge nisam sve dala Kaprur, ali nisam se usudila, prvi puta sam je sadila, pa mislila, nepoznato m
i, a Amforu znam, prošle godinne mi bil fenomenalna,a sada da je vidiš Kaptur kakva je, budem ti pokazala.a sadila sam je prvog šestog

Ma daće ti Piti i tri vreće, nebrini, sve bu ok.

Da mi je znati što si mi vidio u očima? A uopće te nisam gledala u oči. krumpir - Page 25 23749988
Ja oči i misli krijem ko zmija noge, tak da sam sigurna da foliraš, dečko. kokice  lolo

Ej, jeste li zapamtili kako se pincira paprika, ako ste pažljivo gledali, morali ste skužiti princip kako se radi, ni to špansko selo.
Baš me briga (za sad) za papriku, bitno da sam s kalamperom zadovoljan.

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pon lip 29, 2015 9:08 am

Ništ se ti ne brini, samo pokaži, ja sam ti dama u godinama, i navikla sam već vidjeti svakakve stvari, a i dečkima nebu prvi put da vide - imaju i oni takve - nekad im ispadnu malecki, a nekad narastu ko blentavi. Svi smo mi tu naši, nema srama, ak ti bu najmanji, dobiš savjet od iskusnijih kako da ti drugi puta bude veći. Pa prijatelji se međusobno pomažu,jel?
Ne zajebaj, sa njim van, i na sunce.Na pregled i ogled. Ti si na redu, Admina budemo ostavili za kraj.

E, ovako - Vinetu ćeš prepoznati po tome što je okrugla, i uvijek, uvijek ima hrapavu koru, onako, ko da se oće ljuštiti ko kad mala djeca imaju tjemenice po glavici.
Bude ona krupna, i to zna biti jako, jako.....
Za uzorak si dobio i gajbu Trezora, to mi je bila treća godina i nisam ti ga htjela prodavati pošto nije bio drugogodišnji nego si ga dobio jer je to jako ukusan krumpir, zbilja predobar, u rangu Marabela kojeg niste mogli dobiti jer mi je jedan forumaš uzeo sve što sam imala prije nego mi je palo na pamet da bi bilo dobro da ga imate. A i bojala sam se, obzirom da je jako osijetljiv na sušu, a opčenito je to sitniji krumpir, da će vam u slučaju suše ostati presitan - zna se dogoditi da ostane debljine jajeta ako su nepovoljni uvjeti.Je da ga u jamici ima puno - ako se sadi normalno sjeme, ne onak sitni kakav je Admin dobio, i da je jedna od najukusnijih sorti - može se mirne duše jesti bez ikakvih dodataka i začina.

Kada slijedeće godine budete sadili krumpir, fino si kupite sto kvadrata agrila - investicija od sto pedeset kuna maksimalno - zapravo pedeset kuna godišnje jer se može koristiti barem tri godine ako se pazi da se ne zdrapa previše - i čim se posadi najranija sorta, pokrije se, poslije, kad bude drača otkrije, okopa, pa pokrije opet sve dok ne zatvori redove - već polovicom maja mladog krumpira ko u priči, dok nepokriti stigne za upotrebu, najljepše se potroši.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sri kol 05, 2015 11:00 pm

Krumpir izvađen,,, sram
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sri kol 05, 2015 11:32 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Steta nije bilo motike za usporedbu velicine,,,
[You must be registered and logged in to see this image.]

Nije se imalo vremena slikati koja je kolicina u pitanju,,,

Uglavnom dosta je bilo trulezi u rovicama, dal od vrucine ili,,,

Balatonke i trezora bilo nesto malo ostalo a adora pojedena vec odavno,,,
belarosa je najvece gomolje imala a vineta solidna ali sanajvise trulezi,,,

S obzirom koliko smo dali gnojiva i prakticki bez zalijevanja dobri su jos i ispali,,,

Mamin koji je bio osjetno gusce sađen ispao i dostasitniji, no nei presitan,,,
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro čet kol 06, 2015 12:33 am

Presitno mi je to, broj gomolja je impozantan, ali fali mu mase. A masa daje prinos.
A zbilja je bio krasan na cimu.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  muhanicar čet kol 06, 2015 1:32 am

Jel ga nije Bobi malo prerano zvadil?

Ako bu takav prinos kod mene ja bum zadovoljan, samo kaj bu kod mene rućna obrada pa bu to malo potrajalo krumpir - Page 25 1225323004

muhanicar
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić čet kol 06, 2015 10:35 pm

Ma nije prerano jer ako malo bolje pogledas slike videl bus da jecima sasvim suha i da se vrlo lako odvaja od gomolja,,,
Zapravo krumper je zashlađen i zrel za pokupiti ga, buduci dau skoro vrijeme ne najavljuju padaline za ocekivati je da bi samo sve vise propadal (trulel),,,
zato smo se prihvatili vađenja,,,

Kod mene jos uvijek onaj starinski nacin pomaganja jedni drugima nije zamro,,,
a da budem iskren meni je jednostavnije sa tomicom u proljece za pola sada isfrezati povrtnjak nego se grbaviti i nabijati zuljeve na motiku,,,
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet kol 07, 2015 6:12 am

Znaš šta Bobić, vidiš, nisam htjela na prvu ništ skomentirati, ali meni se čini da su ovi moji krumpiri izvrsni. Vidiš kako si se lijepo opomogao , omišičavio -. na sve strane ti vise pločice - ma je, hranjiv je taj moj krumpir, tak ti je isto i sa muhačom, da si ga vidio pred dvije godine, malo dudič od naprijed, a sad ga ima ko u priči, na sve strane odkad je počeo moje paprike jesti.
Jedino je Admin smršavil od onda, ali ajd, vjerojatno ni od krumpira i paprika, njega sam psihički dotukla - reci Admin hvala na vitkoj liniji - vidiš kako poneka svađica dobro dođe. krumpir - Page 25 54107490

Muhač bi ga isto vadio, a ste brzi za vađenje......

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pet kol 07, 2015 7:06 am

Muhać eto vidis da ako je zadovoljstvo gotovo obostrano krumpir - Page 25 23749988 nemere bit da prerano izvađen,,, krumpir - Page 25 2757111831

Nego ima ja jos dva pitanja,,, krumpir - Page 25 54107490

1. Zakaj se pojavljuje dosta trulog?
2. Zakaj dosta njih ima ima hrapavu koru?
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet kol 07, 2015 7:32 am

Bobić je napisao/la:Muhać eto vidis da ako je zadovoljstvo gotovo obostrano krumpir - Page 25 23749988 nemere bit da prerano izvađen,,, krumpir - Page 25 2757111831

Nego ima ja jos dva pitanja,,, krumpir - Page 25 54107490

1. Zakaj se pojavljuje dosta trulog?

Ja sam kriva, a ne ti koj ga protiv truleži nisi zaštitio - rizoktonija, kasna fitoftora....uzimaju danak u godinama visoke vlage ipretjerane topline. Ili suša i vrućina - sve kombinacije dolaze u obzir ako zaštita nije na nivou. zato se u jednoj ozbiljnoj poroizvodnji, od koje ovisi gospodarski opstanak gazdinstva zaštita vrši četiri do pet puta u toku vegetacije, s time da zadnja obavezno ide miks sistemika plus bakar.

2. Zakaj dosta njih ima ima hrapavu koru?

Kolko hrapavu?
Vineta je normalno ljuskava, ko da se kožica ljušti i odvaja, belarosa može malo naginjati tome a i ne mora.Ostale sorte su glatke.
Ako je skulavo, onda ti je prenizak ph - daleko iznad 5,5 - 6 koliko je idealno za krumpir, možda čak i 7 ili preko., što ostale kulture vole, ali krumpir ne.
Ali, kolko je na slici vidljivo, biće da su samo ljuskice u pitanju, a to ti je od odlike sorte, i ljuskavost može biti više ili manje izažena.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pet kol 07, 2015 4:08 pm

Nebitno je sad tko je kriv pitanje je kako bi se ubuduce trulez izbjegla,,,
Poznato ti je da je nama proizvodnja krumpera na raziniosobne potrosnjei da svi mi kemiju pokusavamo koristiti sto je manje moguce kako bi jeli sto prirodniji proizvod,,,
e sad buduci da nam to nije primarna djelatnost i greske se vrlo cesto događaju,,,
jasno mi je da bez pravovremene zastite nema nista i ovaj opis 4-5 zastita godisnje ne znaci mi bas mnogo,,,
zato ajmo sad opet malo (naravno ak ti se da) rezimirati kad, u kojoj fazi i kojim sredstvima treba stititi cimu?

gnojidbu smo lijepo opisali i mislim da je ona svima sjela e sad kad bi jos i zastitu tak' pojednostavili mislim da bi i od nas biti mogel ziti nekakov je*eni proizvođac,,,
ono ako nikaj drugo da se bar moremo ku*citi po selu,,, mig

vidis mene cini sretnim i to kaj je moj bolji nego mamin koja ga sadi godinama,,, raspa
dok sem joj rekel da je pregusto posadila bilo je "kaj ti bus mene vucil kak se krumper sadi"
e a sad nakon iskapanja bilo je scratch "a mozda je ipak bolje da se sadi malo rijeđe"
s tim da je njen vrt i bolje gnojen stajskim i da je dobio vise mineralnog i da je u kriticno vrijeme bio navodnjen za razliku od mog koji je samo jednom zalijan i to vrlo malo buduci da u onoj vodi ima dosta klora pa nisam htio previse riskirati,,,
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pet kol 07, 2015 4:14 pm

Usput jos jedno pitanje, na koji nacin se rijesiti rovca u vrtu?

to govno radi mi toliko stete da je tocudo jedno, pokusao sam sa durzbanom ali uzalud,,,

ima li mozda koji kvalitetniji nacin da ga se protjera iz vrta, nijenuzno da ga seubije negosamo da ga se protjera pa makar i kod susjede,,, krumpir - Page 25 1226846223
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Admin pet kol 07, 2015 5:37 pm

Bobić je napisao/la:Usput jos jedno pitanje, na koji nacin se rijesiti rovca u vrtu?

:
plodored , plodored , plodored , plodored  ..pa da čujem kaj ima struka protiv toga

Admin
Admin

Broj postova : 7827

https://slobodni.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro pet kol 07, 2015 6:22 pm

Ne bih rekla da je plodored rješenje za njega, on je izrazitio polifagni štetnik, tako da će njega zadovoljiti bilo koja kultura koja je posijana na njegovom staništu. Malo ljudi zna da je i zlatica takva, i da si ona neće dozvoliti da skapa samo zato što u blizini njenog doma nema posađenog krumpira ili neke biljke iz porodice solonacaeae. Najmanje pedeset vrsta biljčica ona voli gricnuti. Iako joj je krumpir naravno, No1.
Rovac - pa moralo bi ga rješavati zemljišno, dursban, ili nešto na bazi imidakloprida,  a ima sada Force od Singente mi se čini, a ako baš zapinješ ze eko rješenje, ima nešto na bazi nematoda - entonematode - sad, da se sjetim točnog naziva - ma moram baš pogledati, izblijedilo mi u sjećanju.
Nemam vremena, sad, probaj ukucati biološko suzbijanje rovca nematodama - ima nekoliko pripravaka na bazi entonematoda koji se trebaju unjeti u tlo, ali ne znam koliko je to financijski podnošljivo, a i gdje to u Hr kupiti.

Drugo dok poberem krastavce. I srknem kapučino.
Daklem, navečer.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić pet kol 07, 2015 11:54 pm

Admin je napisao/la:
plodored , plodored , plodored , plodored  ..pa da čujem kaj ima struka protiv toga

Ma ko sto Rozica kaze grize on sve sto posadis,,,
inace imamo u praksi da nikad ne sadimo na isto mjesto na kojem je prije nesto raslo,,,
al' jbg vrt je mali i nemam zamjenski na nekom drugom mjestu da mogu raditi pravi plodored,,,
zato se moram zadovoljiti sa ovim sto imam,,,

jos samo da mi je ono go*no istjerati iz vrta bilo bi super,,,
Bobić
Bobić
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  pitijacro sub kol 08, 2015 7:07 am

Ma pusti ti to istjerivanje.
Ja jako volim životinje, volim i kukce, divim im se - ali što sam dobila diveći se leptirima u plasteniku prije dvanaest godina - svaku treću trulu papriku. Ili vilinoj kosici u krumpiru - čak sam je htjela ponjeti kući i posaditi je koliko je meni to krasno biljno bičence - (onda još nisam znala da ona nema korjenje, samo pipke kojima isisava život iz biljke koju napadne) - uništen krumpir totalno na mjestima gdje se razgranala u roku dva tjedna.
Tak budu i tvoji rovci ako im zaprijetiš i pokažeš prstom otišli susjedu, a onda mu se budu toliko namnožili kaj budu jedan preko drugog hodali, pa se budu posvađali i dio njih bude demonstrativno napustio zajednicu u potrazi za novim domom - u tvome povrtnjaku.
Zato udri kemiju, ponekada je kemija najbolja solucija, malo zvoni u ušima, ali kada nema adekvatne alternative - izbor je jednostavan.
I ne treba draniti zbog toga.

pitijacro
legionar

[Vrh] Go down

Postaj  Bobić sub kol 08, 2015 7:14 am

A bi li mozda rauola pomogla,,,
mislim, ostalo nesto sjemena pa reko,,,,,,, krumpir - Page 25 54107490
mozda se toliko prosiri da se nece moci kretati po vrtu,,,

krumpir - Page 25 1226846223
Bobić